Zahvalnica za doprinos u razvoju privrede

 

Dana 29. 04. 2011. godine, Opština Ćuprija obeležila je Dan opštine. Toga dana održana je svečana sednica Skupštine opštine Ćuprija. Na samoj sednici podeljene su zahvalnice za doprinos u pojedinim oblastima, sportu, kulturi, zanatsvu, preduzetništvu, privredi…
Za doprinos u razvoju privrede zahvalnicu je dobila Metal – Cinkara. Zahvalnica lokalne samouprave je priznanje za koncept poslovanja Metal – Cinkare, da svesno i dobrovoljno nadilazi svoju primarnu funkciju sticanja i raspodele profita i ostvaruje pozitivan uticaj na svoje radno, društveno i prirodno okruženje, odnosno da se prema svim interesnim grupama ophodi etički i odgovorno, odnosno na društveno prihvatljiv način, što je i činila od početka rada, juna 2004. godine.
Primeri su mnogobrojni, od stalnog poboljšanja procesa proizvodnje, proširenja kapaciteta, podizanja stručnog nivoa saradnika, staranja o životnoj sredini, unapređenja zdravstvenih, bezbedonosnih i radnih uslova, do pružanja pomoći u rešavanju stambenog pitanja Roma, poklona Domu za decu bez roditeljskog staranja u Ćupriji, organizovanju akcije Nedelja zdravlja, usta i zuba dece, donacija Atletskom i Košarkaškom klubu radi organizovanja tradicionalne međunarodne ulične trke i turnira u košarci za kadete….