Press centar

SAOPŠTENJA ZA JAVNOST
PREDSEDNICI VLADE SRBIJE I SLOVENIJE SVEČANO OTVORILI VRATA METAL-CINKARE

Inđija, 2. novembar 2010. – Danas svoja vrata otvara nova Metal-Cinkara u Inđiji sa najvećim i najsavremenijim tehnološkim linijama za toplo cinkovanje u jugoistočnom delu Evrope. Svečano otvaranje jedne od najvećih slovenačkih investicija u Republici Srbiji, koje iznosi oko 21 milion evra, svojim prisustvom su podržali i predsednik Vlade Republike Srbije dr Mirko Cvetković i predsednik Vlade Republike Slovenije g. Borut Pahor.

AMBASADOR SLOVENIJE U REPUBLICI SRBIJI POSETIO METAL-CINKARU U INĐIJI

Novi objekat Metal-Cinkare u Inđiji je 15. septembra 2010. posetio novi ambasador Slovenije u Srbiji, Njegova ekselencija Franc But. Objekat s najnovijim tehnologijama i postupak vrućeg cinkovanja predstavili su mu Simon Bastl, direktor koncerna Maksim, Maks Bastl, prokurista koncerna Maksim, i Mirsad Draganović, direktor Metal-Cinkare.

     

VIDEO INTERVJU SA DIREKTOREM METAL-CINKARE, SIMONOM BASTLOM

Poštovani!

Slovenački koncern Maksim u narednim danima finalizovaće greenfield investiciju u Srbiji u iznosu od preko 20 miliona evra. U Inđiji sa poslovanjem započinje Metal-Cinkara, a ova slovenačka investicija jedna je od značajnijih investicija u razvoj celokupne domaće privrede. Pored brojnih poslovnih i investicionih aktivnosti, Metal-Cinkara namerava da ulaže i u razvoj sporta i društva uopšte. Ove godine, preduzeće je postalo partner ženskog rukometnog kluba Inđija kao i ponosni sponzor srpske košarkaške reprezentacije. Pogledajte video intervju sa direktorem Metal-Cinkare, Simonom Bastlom, i najzanimljivije trenutke sa snimanja televizijskog spota sa košarkarskom reprezentancijom Srbije. Metal-Cinkara metodom toplog cinkovanja pruža dugotrajnu zaštitu metala, dok jedino toplo cinkovanje nije štetno po našu okolinu.

METAL-CINKARA U INĐIJI KRAJEM AVGUSTA POČINJE SA POSLOVANJEM

Metal-Cinkara u Inđiji će krajem avgusta pokrenuti svoje peći za topljenje cinka, a nekoliko dana kasnije počeće i proces toplog cinkovanja. Investicija koncerna Maksim u najveću cinkaru na Balkanu iznosi oko 21 milion evra. U pitanju je jedna od najvećih investicija slovenačke privrede u Republici Srbiji. Preduzeće podržava nacionalnu košarkašku reprezentaciju i ženski rukometni klub Inđija, a ove godine počeli su projekat renoviranja košarkaškog terena. Metal-Cinkara u Inđiji se može pohvaliti najsavremenijim tehnološkim linijama za toplo cinkovanje u jugoistočnom delu Evrope, a jedinim u Vojvodini. Po logističkoj i ekološkoj opremljenosti, Metal-Cinkara Inđija se ubraja u vodeće cinkare u Evropi. Time koncern Maksim, čije je sedište u Celju, širi svoju delatnost i tržišno učešće i na srpskom tržištu. Izabrani su već prvi zaposleni, koji se obučavaju u Metal-Cinkari u Ćupriji, jednoj od ćerki firmi koncerna Maksim.