„METAL-CINKARA“ – Jedan od osnivača „Vojvodina Metal Cluster“

„METAL-CINKARA“ – Jedan od osnivača „Vojvodina Metal Cluster“

Iako „METAL-CINKARA“ svoju poslovnu jedinicu u Inđiji ima nešto više od godinu dana, ipak je zavredila značajno mesto u privredi i u privrednom sektoru obrade metala u Vojvodini. To je svakako pokazala time što je ona jedan od osnivača i pokretača „Vojvodina Metal Cluster“.

Naime, Vojvođanski metal klaster osnovan je oktobra 2011. godine udruživanjem metalskog sektora iz Vojvodine, i to kao neprofitna, nevladina i nestranačka mreža dobrovoljno i interesno povezanih pravnih i fizičkih lica iz metalskog sektora Vojvodine, a šef Delegacije EU u Srbiji, Vensan Dežer, učestvovao je na osnivačkoj konferenciji klastera. Za predsednika Upravnog odbora izabran je Milorad Ustić, koji je nama svima dobro poznat, jer je zaposlen u našem privrednom društvu.

Trebalo bi pomenuti i da je druga sednica Upravnog odbora održana dana 25.11.2011. godine u prostorijama poslovne jedinice „METAL-CINKARA“ u Inđiji, gde smo prijatno i toplo dočekali sve članove Upravnog odbora „Vojvodina metal Cluster“, na kojoj su sednici donete mnoge važne odluke koje se odnose na privredni sektror obrade metala u Vojvodini, i kada smo članovima i praktično prezentovali rad našeg privrednog društva.

VMC_Logo